7 Şubat 2010 Pazar

Bu Dünyada Sadece Türkiye'de Mi Futbol Oynanıyor


Bence günün sorusu budur. Çoğu spor otoritesi böyle zannediyor bence. Kuralar çekilir turnuva ülkesinde rezervasyonlar yapılır. Anlamıyorum bunu, yorumlarda Almanya ile bizi ayrı tutun, en kötü ikinci olur Almanya ile çekişiriz gibi ifadeler.

Bu dedikleri doğru çıkabilir. Biz grubu lider bitirip EURO 2012'ye direk gidebiliriz, bu Avrupalılara göre süprizdir ama olma ihtimali var. Ne olursa olsun yine de EURO 2012'ye gidemeyebiliriz ki buna da şaşırmam. Neden mi? 2000'lerden itibaren bir laf Almanlar eskisi gibi değil. İşte bu Almanlar her turnuvaya rahatça katılır bir de üstüne üstelik yarı final final oynar döner. Gelelim Belçika'ya, Eden Hazard, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Vincent Kompany, Anthony Van Den Borre, Thomas Vermaelen, Daniel Van Buyten. Sanırım yeterli bu oyuncular Belçika'ya sıradaki gelsin dememek için. Avusturya, o efsanevi hallerinden çok uzaktalar ama o rezil hallerinden de uzaktalar. Son turnuva biraz kıpırdandırdı bunları. Son olarak Kazakistan ve Azerbaycan, grubun en zayıfları. Bu takımlara puan kaybetsek şaşırmam, çünkü bu iki takımda puan alma pahasına pis bir futbol oynarlar. O gün de şansınız tutmaz 3 puan yerine 1 puanı cebinize koyarsınız.

Euro 2012'ye gitmemiz lazım. 2 turnuva üstüste kaçırma lüksümüz yok artık. Rezervasyonu şimdiden yaptırmak yerine işiye ciddiye alıp adam akıllı futbolumuzu oynamamız lazım. Aksi halde tv'den bira cipse devam.

Haydi hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder