20 Aralık 2009 Pazar

19 Puan...

17 Maç
9 Galibiyet
5 Beraberlik
3 Mağlubiyet
20 Atılan Gol
10 Yenilen Gol

32 Puan.
19 KAYBEDİLEN PUAN

Bursaspor'a yenilmek, Diyarbakır ve Manisa ile berabere kalmak futbolun içinde olan şeyler. Ama 19 puanlık kayıp böyle açıklanamayacak bir şey değil. Diyebilirsiniz liderle 4 puan fark var ne olacak, işte bu durumda da ligte takım yoktu öyle şampiyon oldu diyorlar. İki büyük yaratma çabasındaki spor medyamız Barcelona ve Real Madrid formsuzken aradan sıyrılan Valencia muamelesi yapıyor bize. Çok umrumda değil de şu takım 40 civarı puanla ne zaman devre arasına lider girecek. En son 2003-2004 sezonunda buna şahit olduk, o sezonun da sonu ortada. Beşiktaş'ın kimseye bir şey kanıtlamaya ihtiyacı yok ama her daim yanında olmaya çalışan taraftarını üzmekten de usunması lazım artık. Geçen sene iki kupayı kaldırırken bile Beşiktaş Kanseri yakamızı bırakmadı. Bu sezon sonunda da aynısını yaşayabiliriz. Yine iki kupa ya da şampiyonluk bizim olabilir. Ama asıl sorun şöyle gümbür gümbür bir şampiyonumuz olamaması. Uzun zaman oldu Beşiktaş sahaya çıkarken koltuya yayılıp maç izlemeyeli. Yayılmaktan kastım aklımın değil, gönlümün Beşiktaş bu maçı alır demesi. Beşiktaş uzun zamandır bu havayı vermiyor bize. 100. yıldaki rahatlık yok. İnanç var, istek var ama bu hava yok. Bu da işte oynanan futbolla ilgili. İstatistikler de bunu dile getiriyor işte. %50lik bir galibiyet oranı nerdeyse maç başına 1 gol. Verem ola ola süren bir zirve mücadelesi.
Hayallerimde namağlup şampiyon olan Arsenal takımının organizasyonu var. İnanılmaz bir hücum organizasyonları vardı ama sadece hücum değil, savunma da üst kalitedeydi. Şiir gibi oynardı Arsenal. İşte bunu istiyorum. Şampiyon olmasak da olur. Şampiyonluk maçında 4 top direkten dönsün, rakip gelsin bir tane çaksın, gitsin şampiyonluk ama o toplar direkten dönsün arkadaş. Ben her saniye gol geliyor arkadaş, bizi yenemezler ancak biz yeniliriz havasında olayım. Şeref Bey'e gelen zirvedeki takımları net oyunlarla yenelim, 2-1 öne geçtikten sonra Anadolu takımları gibi geriye yaslanmayalım artık. O formayı kim giyerse giysin, o formayı kim yönlendiriyorsa yönlendirsin, Beşiktaş'ın ağırlığını rakibe hissettirsin artık!
İkinci devrede 4 topun direkten dönüşünü heyecanla izlemek nasip olur ve "zirveye oynayan takımları" yenerek şampiyon oluruz umarım...
Ne durumda olursa olsun HAYDİ SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder