20 Ekim 2010 Çarşamba

Gönlümüz Beşiktaş...

Gönlümüzün Beşiktaş ama aklımızın malesef Beşiktaş demediği maçlardan biri geliyor. Beşiktaş - Porto.

Quaresma yok, Guti yok. Bu iki futbolcu Beşiktaş'ın her şeyi mi? Belki değil ama Sarı Melek'in oynatmaya çalıştığı sistemin iki kalesi. Schuster geldiğinden beri topu ayağında tutan, oyunu rakip sahaya yıkan, savunmayı önde kurup rakibi kendi sahasından rahat çıkartmamak üzerine dayalı bir oyun sisteminin peşinde. Şartlar ne olursa da olsun bundan vazgeçmiyor. Şu an taraftar da sonuna kadar arkasında. Uzun zaman olmuştu gol yedikten sonra, abi atarız bir tane elbet demeyeli. Ama işte bu hissiyatı veren sistemin iki sac ayağı malesef sakat. Yani topu ayağımızda tutan Guti, oyunu rakip sahaya yayan, hücum gücüyle rakibi kolay kolay sahasından ayrılmasına izin vermeyen Quaresma sakat.

İşte bu sebeblerden ötürü gönlümüz ile aklımız bir değil bu maç için. En azından benim için böyle. Quaresma'nın yerine kime koyarsak koyalım O'nun yerini asla dolduramayacak. Zaten kaç tane bu stilde futbolcu var ki, bizde bir de yedeği olsun. Guti ise, Ernst biraz biraz yapmaya çalışıyor, çakma Brezilyalı Tabata saç baş yoldurarak bazen Guti rolüne soyunuyor ama hiçbiri Guti etmiyor. Guti öyle bir adam ki, ceza sahasına derinlemesine attığı her pas öldürücü. Ceza sahasına yaklaştığı her an önündeki her futbolcuyu pozisyona sokabiliyor. Ernst? Tabata? Malesef ki hayır. Zidane'nin söylediğine dair bir laf var, Guti'den hızlı olabilirsiniz, daha yetenekli olabilirsiniz, daha iyi teknik kapasiteye sahip olabilirsiniz ama asla ondan daha zeki olamazsınız. Biz kafi seviyede Guti'nin zekasına ayak uyduracak bir komple bir takım olamadık ki Guti'nin tam manasıyla yerini doldurabilelim.

E peki ne olacak. İşte burda gönlüm devreye giriyor. Şeref Bey'de bir çok defa dünya devleri dize getirildi. Barcelon, Liverpool, Milan. Porto asla bunların ayarında değil. Neden yine redbull içmiş bünyeler gibi oynayan bir takım sahada olmasın.

Futbol mantığım işimiz çok zor diyor, ama Beşiktaş mantığım umudunu kesme diyor. Stadda olsak da olmasak da...

Gücüne güç katmaya geldik,
Formanda ter olmaya geldik...

2 yorum:

  1. oh be, ferah ferah, beyaz ne güzel işte :)

    YanıtlaSil
  2. :) eyvallah, beyazın ferahlığı geline siyahın derdini daha iyi anladım:)

    YanıtlaSil