27 Mart 2009 Cuma

Başarısızlığın Başarısı

Şimdi de yeni bir şey çıktı. Zirvede Sivasspor, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın olmasının sebebi Fenerbahçe ile Galatasaray'ın başarısız olmasıymış.

İnsanın isyan edesi geliyor. Bu kadar acizce bir medya olur mu diye. Beşiktaş Gordon Schildenfeld'i alırken hatalı transfer yapmıştır. İki video izlenip nasıl futbolcu alınır, sokağa atılan paradan bahsederler. Ne yönetim kalır, ne teknik heyet kalır yerden yere vurulmadık ki haklıdırlar. Fenerbahçe'ye Josico'yu, Maldonado'yu alan yine Beşiktaş yönetimi ve teknik heyetidir zaten. Başka bir açıdan ise Marco Aurelio'yu Betis'e de Beşiktaş yönetimi satmıştır zaten. Fernando Meira'yı im sattı Zenit'e 101. yılda İlhan Mansız'ı Uzakdoğuya gönderen yönetim mi? Bizim dürüst, etik değerleri el üstünde tutan medyamız niye eleştirmez bu hataları bu iki "büyük" takımın. Ağbabaları izin mi vermiyor yoksa, musluklarındaki su mu kesilir yoksa!

Fenerbahçeli, Galatasaraylı futbolcular her maça aynı derecede konsantre olmazlarmış mesela. Onun da suçu onların değil di mi. Olsunlar kardeşim, yönetimin ve teknik heyetin görevi değil mi. Skibbe ne iş yapar ya da çakma Fatih Terim Bülent Korkmaz, hadi bunları geçtim, Adnan Sezgin ne iş yapar. Fenerbahçe'ye gelirsek, dönem dönem çok övülen menejer Volkan Ballı ne iş yapar, Kayseri'de çimleri kontrol etmekten başka. Futbolcular psikolojik hazır olmuyorlarsa maça, profesyonelliği yerine getirmiyorlarsa suç kimde. Diğer takımlar mı engel oluyor kontrat profesyonellerine.

Türkiye'de sanki iki takım var, diğerleri yok. Diğerleri sadece bu iki takım başarısız olursa başarılı olabilir. Anlayışları bu, zihniyetleri bu işte. Tabi bu iki takım potadan uzaklaşma tehlikesi ile karşı karşıya gelince, bu adamların işleri yolunda girmiyor. Türkiye'nin 2/3'si bu takımların taraftarı, ee bunlar gazete almazlarsa ne olur. İşte böyle haber, yorum yapılır. Kusura bakmasınlarda adı süper lig olan bir organizasyonun önde gidenleri de iki top üstüste yapan, zirveyi isteyen, mücadele eden takımlar olsun. Öyle her puan kaybını haklı veya haksız hakeme bağlayan, mücadele etmeyen, maçları istemeyen takımlar da zirveye uzaktan baksın.

Size de ayıp oluyor ama kusura bakmayın işte...

1 yorum: