19 Ocak 2009 Pazartesi

Batuhan Karadeniz

Aykırı futbolcuyu, sivri dilli futbolcuyu çok severim. Kalbini ön plana çıkaran, ruhunu sahaya koyan daha metaryalist bakışın altına girmemiş futbolcuya her zaman daha çok sempati duyarım. Sergen'i, Pascal Nouma'yı, İlhan Mansız'ı hem o güzel formanın hakkını verdiklerinden hem de haksızlığa tahammülü olmayışlarından kalbimde yerleri ayrıdır. Maradona acaba Pele gibi sistemin çarkında bir hayat sürse bu kadar sevilir miydi. Yine efsane olurdu ama onu asıl efsane yapan zaten bu aykırı tavrı. Şimdi ne alaka Batuhan Karadeniz. Batuhan'da altyapıdan gelmiş, fiziği ile futbol tarihine adını yazdırabilecek futbolcu izlenimi veren, yetenekleri ile Football Manager tabiriyle wonderkid diye tabir ettiğimiz bir futbolcu. Yukarda adlarını saydığım futbolcular gibi unutulmaz olabilir. Ama sanırım çok fazla mental eksikliği var. Fenerbahçe derbisi sonrası o yaştaki bir çocuk için bence fazla ağır olan "kral yapmayacaksın kral olacaksın" sözleri, maç esnasındaki amiyane tabirle artist tavırları biraz erken onun için. Bu lafları etmesi için, biraz daha ön plana çıkan tavırlar sergilemesi için Sergen, Pascal, Cantona gibi biraz icraatlarını göstermeli.

Şimdi Eskişehirspor'a gitti daha dün bir bugün iki, medyaya başladı konuşmaya. Haklı olabilir, Mustafa Denizli gençlere Ertuğrul Sağlam kadar önem vermiyor ama 6 ay sonra döneceğin bir klub ve o klubun teknik adamları hakkında hemen basına malzeme vermek büyük bir mental eksikliktir.

Biraz daha az konuşup işini yapsa, kendini geliştirse ilerde Muhammed Demirci'nin paslarıyla çok gol atar ama işte biraz futbola bakmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder