15 Ocak 2009 Perşembe

Tümer Metin

Milyonlarca insanın ahını aldı Fenerbahçe'ye transferinde. Ondan mıdır bilinmez, bonservisi elinde olmasına rağmen hiçbir teklif yokmuş Türkiye'deki her hangibir takımdan. Şimdi ah üzüldüm desem hiç inandırıcı olmayacak. Daha O'nun kapalının önüne gelip, "Burası Beşiktaş Alayına Gider" diye tezahuratta bize eşlik etmesi gözlerimin önünde. Televizyonlara çıkıp Türkiye'de Beşiktaş'tan başka takımda forma giymem, Beşiktaşlı Tümer ismi çok hoşuma gidiyor söylemini unutmadık. Ama imzayı atıp, nefretimiz olduktan sonra, FBTV'ye çıkıp yıllarca ekmeğini yediği, kariyerine katkısı olan bir takımdan "o takım" diye bahsetmesi de hiçbir zaman unutulmadı ve unutulmayacak.

Şimdi tabiri caizse ortada kalmış. Avrupa'dan haber beklermiş. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın kompleksi yaşadı. Hep onun ardındaki ikinci adam oldu. Hiçbir zaman adı Sergen'den önce geçmedi. Hatta Galatasaraylı Arda Turan tarafından milli takım antremanlarında bu ikinci planda kalışı taklit, espri konusu yapıldı. Gitti Fenerbahçe'ye bu sefer orda başka bir birinci adam vardı. Alex'in yedeği muamelesi gördü. Yine hiçbir zaman birinci adam olamadı. Ama kariyerinde hep sanki birinci adammış gibi davrandı, mimikleri, jestleri hep öyleydi. Zaten bunlar onu itici yapan detaylar oldu. Şimdi gider belki Avrupa'nın sıradan, vasat futbol kluplerinden birine, belki kariyerinin son yıllarında, askerliğe her geçen gün daha fazla yaklaşırken, birinci adam olma heyecanını yaşar.

Son olarak onun için en güzel lafı Sergen Yalçın söylemişti Alex De Souza'nın sakat olduğu bir maçın öncesindeki yorumlarda; "Koca Fenerbahçe Tümer'e mi kaldı..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder